Akutt hjelp

Det tar tid å  venne seg til en  ny regulering både for barn og voksne. Pasienter som velger skjult regulering kan få startvansker med talen og sår tunge. Regulering på forsiden kan gi sår på innsiden av leppe og kinn. Tenner er også ømme eller vonde i noen dager.

Akuttider

Alle akuttimer må avtales på forhånd, enten via telefon 63 81 06 00 eller mail kontakt@orthobond.no. Vår telefon betjenes fra kl. 8.00 til kl. 15.30 alle ukedager.

Løs kloss
Streng som stikker eller har gått ut av feste

Løs kloss

Dersom en av klossene til reguleringen skulle løsne, må denne festes igjen så snart som mulig. Det er viktig at du tar vare på klossen om den skulle løsne fra strengen. Om dette skulle inntreffe i ferier eller helger, kan dette vente til vi er tilbake igjen. I så tilfelle, send oss gjerne en mail, slik at vi får satt opp ny time så raskt som mulig.

En liten handy tang som kan brukes til å klippe av buen

Streng som stikker eller har gått ut av feste

Når tennene begynner å flytte på seg, kan strengen noen ganger stikke ut bak jekslene dine. Dette kan være ubehagelig og det kan lindre å legge på voks du får utlevert av oss. Om strengen skulle skli ut av et feste, kan du forsøke å føre den tilbake med en pinsett. Om den derimot skulle knekke, må den byttes ut av oss. Ved tilfeller der strengen brekker, må man umiddelbart avslutte bruken av strikk om man benytter dette.

Man kan i noen tilfeller bruke en pinsett til å føre strengen eller løse bueender på plass igjen. Man kan også klippe av buen med en liten tang. Når buer brekker eller klippes av bør man slutte å bruke strikker.