Tannregulering

En kjeveortopedisk behandling(tannregulering), vil rette på tennene dine og justere bittfeil. Det er gjerne estetiske og funksjonelle årsaker til at man ønsker å starte en behandling. Behovet for regulering kan oppstå i voksen alder, da tenner kan flytte på seg hele livet. Vi har pasienter i alle aldersgrupper.

Barn/Ungdom

Tannreguleringen består av klosser, også kalt fester, som limes på hver enkelt tann. Deretter monteres det en tynn streng i klossene, som starter tannforflytningene. I løpet av behandlingen går man gradvis over til litt tykkere streng, i forskjellige materialer som gjør forskjellige arbeidsoppgaver for å oppnå det ønskede behandlingsresultatet.

Noen ganger benytter vi også plater tidlig i behandlingsforløpet. Platen etterfølges ofte av en fase 2, der man setter på vanlig regulering. Mer informasjon om dette får man ved første besøk.

Voksne

Vi bruker regulering fra flere produsenter. De fleste barn og ungdom får montert Damon-systemet. Dette er et Ormco-produkt. Vi har også andre typer reguleringer. Hvite porselensklosser og Incognito-light. Disse systemene egner seg for voksne som ønsker mindre synlig regulering.

Behandlingsmetoder

Incognito lite

Produsert av 3M i Tyskland. Brukes ofte til å rette på enklere bittfeil, skjeve tenner og lukke luker der det er mellomrom. Spesialtilpassede klosser som monteres bak på tennene.

Clarity Ultra

3M produsert porselenskloss. Diskret klosser, relativt små, nette og helt hvite. Egnet for voksenbehandling.

Damon

Bracket/feste systemet vi bruker på de aller fleste pasientene er Damon systemet. Dette innovative systemet er ledende i sitt segment, og vi opplever at det gir økt pasientkomfort, enklere og bedre hygiene for pasientene og svært gode behandlingsresultater.

DamonQ
Damon Clear2