Tannregulering

Under en kjeveortopedisk behandling, tannregulering, retter vi på tennene dine og justerer bittfeil. Noen ganger har pasientene smerter eller andre plager knyttet til sitt bittavvik, andre ganger er det estetiske grunner til at man vil starte en behandling. Noen ganger begge. Det er aldri for sent å starte en kjeveortopedisk behandling, tennene flytter på seg hele livet. Vi har pasienter i alle aldre.

Selve tannreguleringen vi benytter er fra den verdens ledende produsenten Ormco. Damon systemet som det heter, er i dag siste generasjon innen tannregulering. Vi har valgt dette, da våre erfaringer er at det er mer behagelig for pasientene, gir enklere og bedre renhold, samt et godt behandlingsresultat.

Barn/Ungdom

Tannreguleringen består av klosser, også kalt fester, som limes på hver enkelt tann. Deretter monteres det en tynn streng i klossene, som starter tannforflytningene. I løpet av behandlingen går man gradvis over til litt tykkere streng, i forskjellige materialer som gjør forskjellige arbeidsoppgaver for å oppnå det ønskede behandlingsresultatet.

Noen ganger benytter vi også plater tidlig i behandlingsforløpet. Platen etterfølges ofte av en fase 2, der man setter på vanlig regulering. Mer informasjon om dette får man ved første besøk.

Voksne

Vi benytter som oftest regulering på forsiden av tennene, men tilbyr også et produkt som festes på baksiden av tennene og er da usynlig. Reguleringene på forsiden av tennene er svært effektivt og godt utprøvd, denne kan kombineres med klosser som er mer estetiske.

Om pasientene ønsker reguleringen på baksiden av tennene, benytter vi produktet Incognito. Denne tyskproduserte reguleringen er i våre øyne det beste på markedet for denne typen behandlinger, og fungerer svært godt som et usynlig alternativ. Denne behandlingen vil være koste mer enn en vanlig behandling på forsiden, men etter en konsultasjon vil vi gi et kostnadsoverslag over de forskjellige alternativene.

Behandlingsmetoder

Incognito

Vi tilbyr også regulering på baksiden av tennene for våre voksne pasienter, dette da denne behandlingsmåten er mer kostbar enn vanlig regulering. Systemet vi benytter er det markedsledende og svært godt utprøvde INCOGNITO. Klossene er spesialtilpasset og blir produsert til hver enkelt pasient, og limes på baksiden/innsiden av tennene.

Insignia

Siste nytt i vår praksis er det digitale, helt pasientspesifikke behandlingssystemet Insignia. Med Insignia bygger vi opp behandlingen litt annerledes, der hver enkelt pasient scannes med vår 3D-skanner, og klossene som monteres er individuelt tilpasset til hver enkelt pasient. Dette produktet er det siste i markedet på digitalisert behandling, og optimaliserer mange arbeidsprosesser i løpet av behandlingen.

Damon

Bracket/feste systemet vi bruker på de aller fleste pasientene er Damon systemet. Dette innovative systemet er ledende i sitt segment, og vi opplever at det gir økt pasientkomfort, enklere og bedre hygiene for pasientene og svært gode behandlingsresultater.

DamonQ
Damon Clear2